De behoeften van de armen in India blijven bestaan, zelfs nadat je er niet meer bent. Door een legaat op te nemen in je testament, kun je na je overlijden nog steeds een waardevolle bijdrage leveren aan een zaak die je nauw aan het hart ligt.

Het opnemen van een legaat in je testament is een persoonlijke keuze die voort kan komen uit een langdurig engagement voor een specifieke organisatie of een gepassioneerde betrokkenheid bij een bepaalde zaak. Het biedt ook de mogelijkheid om je nalatenschap een extra dimensie te geven en iets terug te geven aan de samenleving.

Het opstellen van een testament is een belangrijke stap in het leven, maar het is essentieel om rekening te houden met de verschillende regels en formaliteiten die van toepassing zijn op het opnemen van een legaat. Een notaris kan je bijstaan en advies geven over de mogelijkheden en gevolgen van een legaat.

Er zijn diverse manieren om een legaat op te nemen in je testament. Je kunt ervoor kiezen om een specifiek geldbedrag of een percentage van je nalatenschap te schenken aan een goed doel. Daarnaast is het mogelijk om specifieke goederen of eigendommen, zoals een huis, grond of collectie, te schenken.

Kortom, het opnemen van een legaat in je testament kan een prachtige manier zijn om je nalatenschap een extra betekenis te geven en bij te dragen aan een zaak die je nauw aan het hart ligt. Het is echter belangrijk om aandacht te besteden aan de verschillende regels en formaliteiten, en je goed te laten informeren door een notaris.

 

AdobeStock 368293595@0,33xIk neem een goed doel op in mijn testament ...

    • omdat ik wil bijdragen aan een betere wereld. Ongeacht welk goed doel ik kies en welk bedrag ik ook achterlaat, ik geloof dat ik een verschil kan maken.
    • omdat het mij een goed gevoel geeft. Het helpen van anderen geeft mij een warm gevoel van voldoening.
    • omdat ik wil verzekeren dat volgende generaties hulp ontvangen, zelfs wanneer ik er niet meer ben. Door mijn gekozen goed doel op te nemen in mijn testament, draag ik bij aan de voortzetting van hun waardevolle werk.
    • omdat ik wil weten wat er met mijn geld gebeurt, met volledige transparantie. Ik ben ervan verzekerd dat het zorgvuldig wordt besteed op de plaatsen waar het het meest nodig is.
    • omdat nalaten aan een goed doel fiscale voordelen met zich meebrengt. Sinds 1 juli 2021 is nalaten aan een goed doel belastingvrij in het Vlaams Gewest. Dit betekent concreet dat wanneer ik iets achterlaat of schenk aan een organisatie, zij geen belasting meer hoeven te betalen. Op die manier kan alles wat ik aan het goede doel geef, volledig worden ingezet om mensen in nood te helpen.

 

 

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je graag een persoonlijk gesprek?
Neem dan vrijblijvend contact op met Mireille Van de Waeter.
Je kan haar bereiken via telefoon op 0468 46 75 68 vanaf 20.00 uur of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

  

  

Een aantal van onze projecten worden ondersteund door: