busjeVan bij de opstart van Ananda, werd de afspraak gemaakt om, onder de vorm van een projectenreis, elke 3 à 4 jaar, op bezoek te gaan naar India met een afvaardiging van het Ananda-team.
Bedoeling van deze reis is het aanvoelen en het meeleven in welke omstandigheden de arme Indiase bevolking moet overleven, ter plaatse hun behoeften en noden leren kennen, zodat wij later beter kunnen oordelen welke aangevraagde projecten best voorrang krijgen.

De opzet is ook, om samen met de lokale projectleider(s), de begunstigden van reeds gesteunde projecten te ontmoeten en met hen in dialoog gaan: van hen zelf horen wat reeds gerealiseerd is, wat het voor hen betekent in hun dagelijks leven, wat er nog te doen is en wat nog kan verbeterd worden.

De Ananda-leden treden ook op als getuigen van de zovele sponsors in België, met wie zij dan via de nieuwsbrief, via de web-site, maar vooral via persoonlijke getuigenissen in scholen en verenigingen, hun ervaringen van deze reis delen.

Alle onkosten verbonden aan de projectenreis worden door de deelnemers persoonlijk gedragen. Er worden geen giften hiervoor aangewend.

Reisverslag projectenreis 2015

Reisverslag projectenreis 2019

 

  

  

Een aantal van onze projecten worden ondersteund door: