Op 4 en 5 september kreeg Ananda bezoek van Fr. Cosmon.
Fr. Cosmon is een oude bekende van Ananda. Reeds in de jaren 1990 ontstond een warme vriendschap tussen de stichtende leden van Ananda en Fr. Cosmon.

Bij de vorming van het AIT (het Ananda India Team) werd Fr. Cosmon voorzitter. Tijdens onze laatste projectenreizen werd er steevast tijd uitgetrokken voor een intense werkvergadering met ABT (Ananda Belgium Team) en AIT.
Fr. Cosmon studeerde deels in Duitsland en België-Leuven en onderhoudt nog steeds enkele vriendschappen die toen ontstonden. Om de twee jaar komt hij naar Duitsland om vervanging te doen in enkele parochies in Duitsland. Dat geeft hem de kans voor enkele ontmoetingen. Na de coronapandemie was dit deze zomer zijn eerste terugreis naar onze contreien.

Een bezoek aan Ananda kon daarbij niet ontbreken. En zo gebeurde het dat maandagnamiddag 4 september enkele leden van Ananda Fr. Cosmon stonden op te wachten aan het station van Aalst. Na een korte sightseeing door Aalst en een lekkere maaltijd was het tijd voor een korte werkvergadering.

Fr. Cosmon verduidelijkte enkele problemen met revolving funds die reeds enkele jaren lopen.
Koeien en geiten zijn de laatste jaren fors duurder geworden waardoor het verloop van het revolving fund moeizamer verloopt. Het AIT zal dit probleem grondig bestuderen en het ABT hun bevindingen en mogelijke oplossingen laten weten.

Ook werd de uitbreiding van het AIT aangekaart. Door het overlijden van Mr. John Mariadoss, medewerker van Ananda vanaf het begin, was dit zeker nodig. De AIT-medewerkers engageren zich immers om doorheen Tamil Nadu op prospectie te gaan en projecten in aanvraag en uitvoering te bezoeken. Zij bekommeren zich in hun regio over deze projecten.

Fr. Cosmon beklemtoonde de verantwoordelijkheid die het AIT opneemt in de werking van Ananda.

Het was een aangenaam weerzien en we kijken uit naar onze ontmoeting met het AIT tijdens onze volgende projectenreis.

  

  

Een aantal van onze projecten worden ondersteund door: