Tindivanam is de tweede grootste stad in het district Villupuram, gelegen op 120 kilometer van  Chennai, de hoofdstad van Tamil Nadu. Naast een belangrijk handels- en landbouwcentrum is het ook gekend voor zijn rijke geschiedenis en culturele erfgoed.

Fr. Felix, vicepresident van het AIT, verblijft tijdelijk in het internaat St. Ann’s Boarding, aangrenzend aan de St. Ann’s Higher Secondary School. Het internaat werd in 1921 opgericht. Veel studenten die hier in de loop van de jaren verbleven, kregen een goede opleiding. Momenteel biedt het internaat onderdak aan zo’n 102 studenten.

Het internaat is echter afgeleefd. Bovendien kampt de streek met gezondheidsproblemen.
Het drinkwater dat wordt opgepompt, heeft een zoute smaak en is niet echt geschikt voor consumptie.
Fr. Felix nam het initiatief om Ananda te contacteren met de vraag tot financiële steun om het water drinkbaar te maken via reverse osmose.

Omdat zuiver water een basisbehoefte is, stuurde Ananda 2525 euro financiële hulp.

Ondertussen werd het project gerealiseerd en plechtig in gebruik genomen. Dit project gaat verder dan alleen maar het leveren van zuiver drinkwater. Het geeft de mensen, en dan zeker de studenten en leraren van het internaat de moed om zich verder in te zetten voor de gemeenschap en levensveranderende stappen te zetten.

Samen met hen en jullie werken we aan een toekomst waar elk slop water een symbool is van gezondheid, hoop en vooruitgang.

We willen jullie dan vooral in hun naam van harte danken voor de financiële steun!

  

  

Een aantal van onze projecten worden ondersteund door: